torstai 10. maaliskuuta 2016

Havahtunut – Prologi

Jaahas, aloitin pienen simstarinan, jota julkaisen tänne silloin kun huvittaa, en luonut tarinalle edes omaa blogia. Tuolta Havahtunut- sivulta pääsee tutustumaan tarinaan sen verran mitä siellä on, sekä lisään sinne suorat linkit jokaiseen osaan.

Ei ollut yötä. Oli vain hetkellinen hämärä, sekin kuplien onnellisuutta.

Elämä oli nuoruutta. Tiede oli mahdollistanut ikuisen elämän. Kuolemaa ei ollut.
Kun hiukset valuivat harmaiksi ja ruumis rapistui, sielu pysyi nuorena. Elämän ilta ei ollut loppu, oli vain seuraavan luvun aika – oli alku uudelle elämälle.

Kun ruumis kuoli, sielu istutettiin uudelleen. Elämä jatkui, se kulki loputtomana kehänä, maailman herätessä aina uudelleen.

Täydellisyyden pitivät kasassa muurit – mutta riittäisikö todellisuuden voima rikkomaan sen täydellisyyden kuplan, jossa harhaiset elivät?

Oliko onnellisuus vain kuviteltua täydellisyyttä, keskellä keinotekoista elämää?

Kaikille tätä harhaa onnesta ei oltu suotu. Mutta ehkä se oli lahja, eikä kirous.

- - - -

Jos haluaa, saa antaa kommenttia pienestä prologistani. :)

4 kommenttia:

 1. Mä nyt en osaa kommentoida mitään muuta järkevää, kuin että väistämättä mulle tulee (VT:n loppuosan suunnitelmat luettuani ja tuon vikan kuvan heebon nähtyäni) että olisit sittenkin halunnut jatkaa VT:tä ja tää tarina jotenkin antaa sulle tilaa tehdä siitä sen osuuden, jonka halusit tehdä (koska yhtäläisyydet on aika huomattavia). Mikä on hyvä asia. Pitää tehä sitä mistä tykkää.

  Ei muuta ku tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes tajunnut mitään yhtäläisyyksiä kunnes sen minulle sanoit. Kapinallistarinat vaan iskee. :D Mutta juoni ei tule kulkemaan samaa rataa mitä VT:n suunnitelmissa.

   Vikasta heebosta sen verran että tahdoin käyttää sitä jossakin, koska tykkään siitä älyttömästi.

   Kiitos tsempistä!

   Poista
  2. Mä jäin näin btw ihan miettimään tota yhtä kohtaa:

   "Kun ruumis kuoli, sielu istutettiin uudelleen."

   Noilla tarinan henkilöillä mahtaa olla mielenkiintoisia uskonnollisia näkemyksiä. Meinaan sitä, että nähtävästi tarinassa on todistettu sielun olemassaolo ja ettei elämä perustu vain aivotoimintaan, kerta ihminen ei välttämättä kuole aivotoiminnan lakatessa. Olis jännä kuulla tästä lisää.

   Poista
  3. Kuullaan kyllä. :) Ainiin, ja nyt tulikin mieleen korjata tuolta myös yksi unohtunut sana, ei tosin tästä lauseesta. :D

   Poista